Pondtech bio-filtratie

Biopower

Biologische filtratie

Het hart van uw installatie.

De Bio-filter ook wel bio-reactie genoemd is het belangrijkste onderdeel van uw vijver installatie. Hierin leeft de bacterie cultuur die er voor zorgt dat giftige afvalstoffen worden afgebroken.

Onze Bio-Torens rondom voordelen:

Een cilinder is de sterkste constructie voor een water reservoir waarmee we eenvoudig de hoogte in kunnen op een klein oppervlakte.
Aan en afvoeren zijn volledig 360° rondom naar wens en in overleg aan te brengen.

Hoe het werkt
De Bio-Torens worden volgens het Downflow principe opgebouwd, Onder in onze Bio-Torens bevind zich een geperforeerde plaat die er voor zorgt dat de filtermaterialen op hun plek blijven terwijl het water “high flow” over het gehele oppervlakte kan doorstromen. Op deze plaat word een Japanse beluchterring gemonteerd zodat er ook stevig belucht kan worden. Het water stoomt tegen de richting van de opstijgende beluchting in. Dit zorgt voor maximale werveling en een optimale verdeling van het water over het filter volume.

De opstelling
Statisch-bed – Bewegend-bed – trickel-filter. Onze Bio-torens zijn geschikt voor al deze toepassingen.  Heeft u graag een combinatie van statisch+trickel of bewegend+trickel dan is dat probleemloos te realiseren in 1 Bio-toren.

Pondtech Biologie:
Het bewegend bed filter is zeer populair maar toch is ons advies de statisch-beluchte opstelling met onze Pondtech-Bio-Home vulling.

Een korte toelichting op ons advies:
Ook al zou u het niet verwachte maar wij bieden u met ons advies een oplossing met:

 • Meer oppervlakte voor uw bacterie cultuur per m³ filterinhoud. 100% van het beschikbare filter volume kan gebruikt worden doordat we volledig statisch vullen.
 • 100%( (onbeschermd+beschermd) oppervlakte van filtermedium is bruikbaar.
 • Fijn vuil dat door het voorfilter komt worden niet vermalen.
 • Onze helix is grover dan de gebruikelijke bio-dragers in bewegend bed opstellingen, water kan hierdoor eenvoudig met weinig weerstand doorstromen en u hoeft niet bang te zijn voor verstopping.
 • De beluchting met de japanse beluchterring zorgt voor een goede verdeling van het water over het filtermateriaal en voorkomt kanaalvorming.
 • Uw Filter is deels of geheel toepasbaar als trickel filter omdat hij eenvoudig met vulling boven waterniveau geplaatst kan worden.

3%-10%
Een veel besproken onderwerp blijft “de grootte” van een bio-filter. Ons antwoord hierop is eenvoudig 3% – 10% van uw vijver inhoud met stilstaand filter materiaal.
Heeft u een normale bezetting tot maximaal 1 koi per m³, en maakt u gebruik van microfiltratie zoals een band- of trommelfilter dan is 3% voldoende.
Heeft u dezelfde bezetting, maar geen microfiltratie? Dan adviseren wij 5%. Gaat u voor een zwaardere bezetting dan is ons advies tot 10%.
Ja, wij realiseren ons dat dit meer is dan anderen adviseren. Maar wij garanderen u: u en uw vissen zullen ons dankbaar zijn.
Deze bio-filters zullen de finishing touch aan de helderheid en gezondheid van uw water geven, want biocultuur doet meer dan alleen nitrificeren.
Kijken we alleen naar de nitrificatie en zouden we puur en alleen te werk gaan op de “laboratorium” waarden zoals velen dat doen vandaag de dag dan kan onze kleinste Biofilter BT95-100 gevuld met onze bio-home-25(420m2/m³) 1440 gram eiwitten en dus ongeveer 4,8kilo voer per dag verwerken. Ja het is een goed product maar meer dan 1/3 van deze waarde zullen wij u nooit adviseren.

 • Groot volume, klein grondoppervlakte
 • 360° rondom aansluitbaar naar klant wens
 • Filter volume 100% materiaal vulling
 • Trickel filter
 • Statisch+Trick
 • BwB+trickel
 • Japanse beluchterring

Pondtech-Bio-Home-25

Onze Bio-Home 25

De optimale afweging van veel oppervlakte en grote doorlaat

All search results